
12 portioner
Ingredienser:
300g jordgubbar
200 g Philadelphiaost
300g mandel
50 g 90 % choklad
10 äggvitor
3 dl vispgrädde
10 färska jordgubbar (för garnering)
Gör så här
Förberedelser:
Tina ca 300 g jordgubbar (eller använd färska)
Rör ihop med ca 200 g Philadelfiaost.
(man kan ev söta med 2 msk sukros, men ej nödvändigt)
Låt stå svalt.
Smält ca 50 g 90% choklad, häll med tunn stråle på ett smörgåspapper, ringla figurer, lägg pappret med chokladen i frysen en liten stund.
Vispa 10 äggvitor till hårt vitt skum
ca 300 g mandel hackas till en finkornig massa (i maskin)
Rör ihop, bred ut hälften (det behövs alltså 2 plåtar) på ett oljat smörgåspapper på en plåt (se bild).
Grädda i 175 gr i ca 15 min på nedersta valsen.
Grädda en plåt i taget.
Innan servering:
Lägg jordgubbs philadelfiaost blandningen på en mandelbotten,
lägg den andra botten över.
Bred över ca 2-3 dl vispad grädde.
Garnera med färska jordgubbshalvor och chokladen.
1 kommentar:
såg jätte gott ut :)
Skicka en kommentar